موسسه نیکوکاری مهد کرامت بر اساس آموزه های دین مبین اسلام مبنی بر کرامت و عزت انسان ها، به منظور یاری رساندن به اقشار مختلف جامعه به ویژه محرومان، نیازمندان و بیماران، حمایت از کودکان بی بضاعت، معلولین و سالمندان فعالیت خود را از تاریخ دهم اردیبهشت ۱۳۸۷ به عنوان یک سازمان مردم نهاد در سمنان آغاز نمود.
کار احداث ساختمان مرکزی این موسسه ۳۱ مرداد ۱۳۹۰ همزمان با سالروز شهادت مولی الموحدین حضرت علی (ع) بزرگ حامی محرومان و مستضعفان با حضور جمعی از مردم، خانواده های شهدا و مسئولین آغاز شد و در تاریخ دوم خرداد ۱۳۹۵ همزمان با نیمه شعبان بهره برداری از آن آغاز گردید.
این ساختمان در زمینی به مساحت ۱۱۱۹ متر مربع در بلوار حکیم الهی (حکیم الهی ۱۶) در ۶ طبقه و زیربنایی بالغ بر ۴۰۵۲ متر مربع احداث شده است. طبقه همکف این ساختمان شامل ۱۱ باب مغازه است که با اهداف اقتصادی و حمایتی ایجاد شده است. سه طبقه از این ساختمان به امور پزشکی و اداری اختصاص دارد و موسسه با نگاهی فرهنگی یک طبقه از این ساختمان را به کتابخانه و امور فرهنگی اختصاص داده است. همچنین سالن کنفرانس موسسه با اهداف آموزشی و فرهنگی در طبقه آخر این ساختمان ساخته شده است.
سیاست های کلان مهدکرامت:
- عام المنفعه بودن فعالیتها: برخلاف بسیاری از موسسات خیریه، جامعه هدف این موسسه فقط محرومین و یا قشر خاصی نیستند بلکه اقشار مختلف مردم میتوانند از دایره وسیع برنامه ها و خدمات این موسسه بهره مند شوند.
- حفظ کرامت انسانها: همانطور که نام موسسه دمآدم(((۰ننتیلببرگرفته از آیه قرآنی و لقد کرمنا بنی آدم (اسراء/۷۰) است که نشان دهنده کرامت ذاتی انسانها است، حفظ کرامت انسانها والاترین هدفی است که این موسسه سرلوحه کارهای خود قرار داده است. با این نگاه برنامه های بلندمدت فرهنگی و آموزشی در اولویت کاری این موسسه قرار گرفته اند و از نگاه دست اندرکاران این مرکز، فرهنگ پیشگیری بر درمان اولویت دارد.
- تقدم ریشه کنی فقر فرهنگی بر فقر اقتصادی: ما در مهدکرامت معتقدیم فقر فرهنگی عامل و اساس بسیاری از معضلات و ناهنجاری ها در جامعه بوده و مشکلات مالی به نوعی فرزند و نتیجه فقر فرهنگی است. بر اساس این رویکرد، مهدکرامت بخش ویژه ای از تمرکز خود را به این مساله اختصاص داده است.